Hoe Werkt het? Index

Bieden

Einde veiling

Elke veiling duurt een week en loopt af op het aangegeven tijdstip. Wanneer er in de laatste 24 uur een hoger bod wordt uitgebracht schuift de eindtijd (steeds) 30 minuten vooruit.

Top

Bod uitbrengen

Wanneer u een bod uit wilt brengen op een bepaald item dan klikt u op dat item en brengt uw bod uit. Eventueel kunt hier ook kiezen voor een maximumbod. De computer bekijkt wat het eerstvolgende 'voordelige' bod voor u is en verwerkt dat automatisch zolang er geboden wordt en uw maximumbedrag nog niet bereikt is. Het kan zijn dat het door u uitgebrachte bod niet voldoende is, omdat iemand anders een hoger maximumbod heeft afgegeven. De nieuwe stand van zaken wordt wel zichtbaar.

Top

Biedschema

Er is een ingebouwd biedschema met de volgende bedragen: 1- 10 euro + 1; 11- 20 euro + 2; 21- 50 euro + 3; 51-100 euro + 4; 101-250 euro + 5; 251-500 euro +10; boven 500 euro +25

Top

Afronding veiling

Van de veilingen, die u gewonnen heeft, ontvangt u steeds een e-mail bericht ter kennisgeving. De volgende dag sturen we u per e-mail een totaaloverzicht met daarin de tot dat moment gekochte items, de portokosten en het totaalbedrag. Ook treft u daar de betaalgegevens aan. Na ontvangst van de betaling worden de boeken opgestuurd. Kijk ook bij het onderwerp Rekening voor meer info.

Top

Staat van de boeken

De aangeboden items zijn vrijwel allemaal tweedehands. De kwaliteit van de boeken en tijdschriften varieert, maar is over het algemeen redelijk tot goed. Eventuele bijzonderheden vermelden wij bij de omschrijving. Dat geldt niet voor normale gebruikssporen.

Top